Ophængt i Drivhuset

De sidste par år med kapillærkasser i drivhuset har været en fornøjelse, for de har gjort det meget lettere at sikre konsistent vanding, end vi kunne med den tidligere drypvanding, hvor varierende vandtryk gjorde det umuligt for os at etablere stabil vanding. I år har vi taget fat i næste forbedringsmulighed – at hænge tomaterne op med spiraler i stedet for garn, som både gnider imod planternes stængel og skader den, og ofte knækker når planterne for alvor bliver tunge med frugt på.

Da jeg for 2 uger siden plantede tomaterne ud, syntes jeg at det var lige voldsomt nok at sætte spiralerne op med det samme (og det var noget nyt jeg skulle prøve at lære og de lå stadig i indpakningen og det var blevet sent og så videre og så videre). Den slags undskyldninger holdt dog ikke tomaterne fra at vokse glade opad og onsdag var fem af dem væltet under deres egen vægt. Så kan jeg lære det. Få minutter efter var alle tomater hængt ordentligt op. Nu bliver det spændende at se, hvordan det virker sommeren igennem.

Ugen i Haven

  • De varme dage bliver afløst af køligere og der kommer lidt regn. Dog undgår vi ikke at skulle vande. Især syren og forsythia som vi plantede sidste november trænger.
  • Kartoflerne er i fuld gang med at spire frem.
  • Tomaterne i drivhuset bliver bundet op med spiraler.

Relaterede Indlæg

Drivhuset 2017